
Ingrediente pentru foaie de blat cu diametrul de 24cm:
-150gr Mix blat cacao
-100gr oua intregi
-35gr apa rece
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele si se spumeaza la viteza mare timp de 7-8 minute.
Se toarna compozitia finala intr-o rama cu diametrul de 24cm ,tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 °C timp de 12-14 minute.
Ingrediente pentru crema de fistic:
-700 gr frisca naturala
-140 gr stabilizator frisca
-140 gr lapte rece
-150 gr crema ciocolata si fistic crocant
Glazura:
-150 gr glazura crocanta cu fistic sau glazura fistic
Montarea tortului:
Dupa coacerea si racirea blatului,se scoate din rama si se ajusteaza la o grosime de aproximativ 1cm.In rama se pune pe margine folie de acetat si se pune blatul in rama.
Frisca naturala,laptele si stabilizatorul de frisca se pun impreuna la mixat pana la obtinerea unei compozitii pufoase si semitare.
Se pune o treime din compozitie peste blat dupa care se pune peste crema de fistic marmorata.Se pune la rece pentru 3 ore.
Finisare:
Tortul se scoate de la rece si se glazureaza partea superioara cu glazura crocanta cu fistic sau glazura fistic si se pune la congelator pentru cel putin 30 minute .
Decor:
Marginea inferioara se decoreaza cu decor split negru si marginea superioara cu decor split alb ,fructe proaspete,fructe confiate sau decoruri de ciocolata .
Leave a Comment